ивопис, графика и скулптура ще представи в първата си самостоятелна изложба в Бургас художникът Олег Дробитко, който е и университетски преподавател от Германия. В биографията на автора, наситена с изяви в Германия, Италия, САЩ, Русия, Франция и пр., трайна следа остава представянето на творчеството му в цирка на Монте Карло.

Експозицията в Бургас ще бъде открита на 28 септември, от 18.00 часа, в зала „Ал. Г. Коджакафалията“ на КЦ „Морско казино“. Дробитко умело съчетава бронз, дърво и карарски мрамор, а ценителите на изкуството ще се докоснат до над 40 негови произведения. Експозицията ще остане в зала „Ал. Г. Коджакафалията“ до 17 октомври. Входът е свободен.

Олег Дробитко е роден в Караганда, Казахстан, през 1962 година. През 1989 година е дипломиран скулптур в Школа по изкуствата Москва, Русия. През 1989 година става член на Московска асоциация на скулпторите, а през 1990 г. емигрира в Германия, където работи и като университетски преподавател. През последната година избира Бургас за свой втори дом, а животът му минава в пътувания и ангажименти в много държави.