Музикално пътешествие из бляскавите концертни зали на Стара Европа поднесоха на ценителите на класиката в Бургас ΧΧVI Австрийски музикални седмици.

Финалният концерт, изпълнен снощи от трио „Имерсио“ – един от най-добрите ансамбли за камерна музика във Виена, завладя почитателите на изтънчената музика в експоцентър Флора.

Събитието, организирано от Посолството на Австрия в България, Виенски клуб, Община Бургас и от почетния консул на Австрия в Бургас доц. д-р Радостина Иванова, се превърна в истински празник за меломаните. И разгърна пред публиката красотата на нотите и изяществото на класическата музика от сърцето на Европа. Трио „Имерсио“ представи в панорама творчеството на едни от най-значимите композитори от 18 и 19 век.

Още с първите акорди Вира Жук - цигулка, Мариам Вардзелашвили - пиано и Ирене Кок – виолончело Менделсон спечелиха сърцата на публиката. И с виртуозно изпълнение на музикални пиеси потопиха ценителите в епохата на колосите в класиката - Моцарт, Шуберт и Менделсон и се поклониха дълбоко в знак на признание съм българската публика.