Дари е артистичният прякор на твореца Драган Милев. Определян от мнозина като интелектуалец, музикант, художник, занаятчия, пътешественик, фолклорист, изследовател на традициите и корените на живота, носител на свободния български дух, мото турист, колекционер на спомени и артефакти, мъдрец от нашето съвремие. Имате възможност да го срещнете на 23 юни в Бургас. Тогава творецът ще подреди самостоятелна изложба в градината на галерия „Георги Баев”. Откриването е от 19.00 часа.

Представянето на Дари в Бургас е част от пътуващите му изложби по повод на неговия 60-годишен юбилей. Техниката, която използва, е смесена – въглен, акрил, масло. Произведенията, които ще представи, са около 35 - дървени сандъци, маси, врати, части от мебели, скулптури от кожа.

Блус и джаз идолите, или както художникът ги нарича „Учителите по пътя”, са често вдъхновение за артиста. Публиката на изложбата ще види емблематичните лица на Амина Симоне, Робърт Джонсън, Ета Джеймс и др. Мото туристът е силно привързан към своя мотор, модел от 1938 година, затова и го е нарисувал почти в реален размер за изложбата в Бургас.

„Имам прекрасни спомени от Бургас, когато Пламен Ставрев ме покани да открия първия блус фестивал преди години и нямам търпение да се срещна с морските хора” сподели Милев.

За музикалния акцент в програмата ще се погрижи контрабасистът Георги Дончев.