Ако мечтаете да бъдете режисьор, сценарист, оператор, сценограф, монтажист, звукорежисьор или друг кино човек, „Киноклас Бургас 2022“ в рамките на „София филм фест „На брега“ ще сбъдне вашата мечта.

Ако сте на възраст между 12 и 40 години, изпратете лично съобщение на страницата "СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ НА БРЕГА" във Фейсбук. Крайният срок за записване е 31 януари.

Темата на тазгодишната работа на ентусиастите е „Документално кино“. По традиция тя беше определена от художествения ръководител на феста професор Георги Дюлгеров.

Начинанието ще събере млади бургазлии и ще ги провокира да покажат Бургас през своите очи, да разкажат лични истории за своя град, свързани с морето и съкровените му места.

Те ще се запознаят с езика на киното и ще се учат на неговата азбука в срещи с професионалисти от различни области в създаването на документални късометражни филми за Бургас.

Класът ще се проведе от 2 февруари до 25 март. Таксата за участие е 140 лева за всички три етапа. Записването се отнася до цялата продължителност на занятията. Записване само за част от него няма бъде прието.