Нежност, фина емоционалност и усещане за уют носят живописни платна на Ивелина Иванова. Шуменската авторка гостува в галерия „Неси“.

Изложбата може да се разгледа до 27 януари.

Ивелина Иванова е завършила ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“ във Велико Търново, специалност „Графика“ през 2003 г. Магистърска степен в ШУ “Епископ Константин Преславски“ през 2015 специалност „Графика и графични комуникации“.

Намира най-добра реализация на идеите си в живописните класически техники маслени бои и акварел. Черпи вдъхновение и интерес от всичко, което стои на границата между материалното и духовното, в състоянията на природата, родния край и корени си. Истинското предизвикателство за нея са проявлението на човешкия дух, идея и Божията искрица в материала и формата. Красотата и светлината във всичките им разновидности. Носител е на награда на „Тракийски конник“ на Есенен салон, Стара Загора, Награда на СБХ за Живопис в НИ „Лудогорие“, Разград, Награда на община Шумен за постижения в изобразителното изкуство. Реализира самостоятелни изложби и участва в национални и международни изложби и пленери. Преподава изобразително изкуство в СУ „Йоан Екзарх Български“ и е хоноруван асистент по рисуване в ШУ „Епископ Константин Преславски“.