* Премиера на филма "Петолиние на паметта" и великолепен джаз концерт посветени на бележития музикант и общественик очакват ценителите на изкуството на19 август в Експо център "Флора".

Внуците на големия български класик Панчо Владигеров, които от години са част от културния живот на Виена – Екатерина, Александър и Константин Владигерови, ще гостуват в Бургас, идния четвъртък /19 август/. Тогава, от 20.00 часа, в Експо център "Флора", ще започне кино-музикалната вечер, посветена на знаменития музикант, диригент, композитор и общественик Панчо Владигеров. За първи път пред бургаската публика ще бъде представен биографичният филм „Петолиние на паметта”, посветен на музикалната фамилия Владигерови, на режисьора Марио Кръстев. В лентата Екатерина, Александър и Константин Владигерови, както и по-големият им брат Панчо Владигеров – внук, разказват за живота и творчеството на баща си Александър Владигеров и на световноизвестния си дядо.

Веднага след това забележителното Трио Владигерови ще представи нов поглед към композициите на големия български музикант и общественик, както и творби от своя баща Александър Владигеров. Това ще се случи под открито небе в арт градината на Флората. В програмата са включени също и техни собствени аранжименти и преработки върху южноамерикански джаз пиеси с латино и карибски ритми. Техните проекти са популярни по цял свят, но българската публика винаги е най-желаната от тях. Събитието е с вход, цената на билета е 10 лева. Може да си закупите от каса "Часовника" или на място, в Експо център "Флора".

Екатерина Владигерова - пиано

Александър Владигеров - тромпет, флюгелхорн

Константин Владигеров - пиано, кларинет

Екатерина, Александър и Константин са родени в София в семейството на Александър П. Владигеров (1933-1993) и на Величка Чобанова - Владигерова.

Първите си стъпки в музиката правят под въздействието на артистичния дух в този дом.

Екатерина се дипломира в ДМА „П.Владигеров“ в София и в Университета за музика и сценични изкуства във Виена със специалностите пиано, хорово дирижиране и камерна музика. Изпълнител е на многобройни солови концерти и камерно-музикални проекти.

Близнаците Александър и Константин са възпитаници на джазовия департамент към Консерваторията във Виена.

През последните десет години братя Владигерови издават пет албума със собствени композиции: "Влюбеният скитник" (2007г.), „За големите и малки неща" (2011г.), "Мечтаейки за мечтите" (2014 г.), "Посветени звуци" (2014г.) и "The Rag Waltz Time“ (2017г.), в които с виртуозна лекота и богата фантазия заявяват своята индивидуалност и своеобразен композиторски почерк.

В момента работят върху новия си албум „Magie “, инспириран от поезията на Райнер Мария Рилке.