Поради огромния зрителски интерес към спектакъла „На живо”, Александра Сърчаджиева се завръща на бургаска сцена на 12 август, от 19.30 часа, в залата на Операта.

Тя е своеобразен моноспектакъл, но с участието на Радена Вълканова. Текстът е на Яна Борисова, режисьор е Димитър Коцев-Шошо, син на легендарния Константин Коцев.

„На живо” е нов жанр в българското изкуство – документалният театър. Това е вид изповед, при която актрисата застава без маска очи в очи с публиката и представя себе си.

„Подходих с огромен страх и силно вълнение към този проект. Няма как да бъде иначе, защото това е много лично и много различно от всичко, което съм правила.”, споделя Алекс.

Биографичната пиеса разказва за най-трудните и най-хубави мигове в живота на актрисата. В представлението са включени несподелени досега моменти, изненадали дори нейните близки.

Идеята ѝ хрумнала след интересна случка, само два месеца след смъртта на Иван Ласкин. Приятел я помолил да разкаже забавна история на фирмено събитие и макар все още в траур, тя се съгласила.

Залата била претъпкана, а част от желаещите не успели да влязат. „Забелязах, че хората се смеят много повече на моите истории, отколкото на комедиите, в които играя. После плачат на други“, признава актрисата.

Билетите вече са в продажба на касите на Часовника и Операта. Броят им е ограничен, поради изискването за запълването само на 50% от капацитета на залата.