Проектът „Филмови локации Бургас“ представя 10 места от града с цел международното им популяризиране сред кинопрофесионалисти от страни като Полша, Германия, Унгария, Австрия, Чехия, Словакия.

Като безспорни предимства са посочени дълга плажна ивица, един от най-красивите приморски паркове, Морска гара и железопътна гара, в контрастен архитектурен стил, на която железопътната линия приключва.

Бургас е обграден от 3 езера, от които Атанасовското с червено-синьо-зелени оттенъци, лечебни басейни, теснолинейка и вагончета, пълни с черноморска сол, е като кинематографичен декор.

Готов декор за заснемане на филм е и Рибарското селище, а остров Света Анастасия от години е фаворит на българските режисьори.

Идеята за международната популяризация е на режисьора Александра Вал, автор и изпълнител на проекта. Заедно с талантливия фотографски тандем Елиза Кеседжиян и Галин Василев те са заснели локациите по подходящ начин.

Чрез международната платформа Location Guide, бургаските локации са изпратени до филмовите комисии и центрове на всички страни, които не разполагат с морски дестинации.