Танцовият спектакъл „Левиатан“ ще гостува в Бургас на 22 юли. Представлението е от 19.00 часа в Кукления театър. Продукцията е дело на театър „Нюанси“ от Троян с режисьор, хореограф и сценарист Теодор Лука.

В спектакъла участват артистите Никол Крачунова, Моника Генкова, Кристиана Петкова, Анджела Емануилова, Дамяна Лопарска, Христиана Спасова и Габриела Атанасова.

Театър „Нюанси“ е създаден от Теодор Лука. Теодор е възпитаник на Южноуелския университет в Кардиф, Великобритания. Пред 2016 година е основал театрална школа „Нюанси“ в Троян.

„На 1000 метра под повърхността на океана няма светлина. Никога. Там живеят разни същества с изкривени погледи и сплескани тела, странни същества. Под тях, в ледените дълбини, живеят митовете, огромни октоподи и чудати водни вещици.

Там те строят кораловите си крипти и крепости и танцуват в тъмното с невидими усмивки на лицата. Под тях е необятния мрак, където налягането не приляга дори на най-свирепите подводни творения.

А под всичко това, под зверове, лед, мощ и мрак, на дъното, в самата пазва на планетата, живее най-могъщото творение на тоя свят – Левиатан.“