Национална художествена академия – филиал Бургас, кани децата на Бургас да се включат в третото издание, „Лятна академия за деца и ученици – Море 2021“. Това е утвърден културно-образователен проект, с 11 годишна биография в София, а от две години се провежда успешно и в Бургас.

Академията ще отвари ателиетата си за най-малките в дните от 5 до 24 юли. Децата ще рисуват, ще моделират, ще посещават музеи и галерии и ще се забавляват. Всеки ден от 9 до 17 часа, те ще участват в това пъстро приключение по специална програма.

Малките академици ще имат богата палитра от различни видове творчески занимания на брега на морето – в ателиетата на новата сграда, в морската градина, в Графичната база и Казиното, в библиотеката и музеите на Бургас.

„Ще направим и еднодневен пленер в археологическия резерват „Дебелт“. Учебната програма ще включва: академично рисуване, живопис, графика, скулптура, плакат, илюстрация - авторска книжка и авторски комикс, мозайка, керамика, икони, дизайн, работилничка за изработване на кукли, пленер – морски пейзаж, пясъчни скулптури и много изненади“, съобщават от Академията.

В края на периода малките художници ще наредят своята детска изложба с най-хубавите творби, в галерията на Академията - „Магазия 1“. Тогава ще връчим дипломите на нашите малки академици и ще си хапнем от най-голямата торта, специално приготвена за тях.

Проектът Лятна академия за деца и ученици към НХА – филиал Бургас – 2021 се осъществява с подкрепата на Община Бургас.

За повече информация:

Мария Ландова – ръководител на проекта Лятна академия за деца

m.landova@nha.bg, 0888148715

Невена Проданова - координатор на проекта, записване за участие

n.prordanova@nha.bg, 0877668966