Самостоятелна изложба с фотографии представи в галерия „Ателие R“ в Бургас маестро Климент Атанасов. Експозицията, озаглавена „Едем – цветя от градината“, е предизвикателство към ценителите. Този път авторът експериментира с нов художествен жанр и изобразява картини, не с четката, а с технически средства чрез въображението и виденията на сетивата си.

Вернисажът съдържа 40 дигитални кадъра на цветя, които Климент Атанасов е селектирал от няколко хиляди фотографии. И представлява своеобразен калейдоскоп, преплитащ в цветове природни и екзистенциални сюжети. Творбите разчупват рамките на конкретната образност и повеждат почитателите на изкуството в енигматично пътешествие. А авторът открехва портите, за да разкрие моментна снимка на райската градина- с безброй значения, смисли и измерения.

„Едем – цветя от градината“ е преди всичко индивидуално преживяване. Зрителят визуализира, дефинира и назовава образите спрямо собствения си вътрешен свят и усещане за изящност. „Майсторството на една снимка е да не остави зрителя бездушен“, казва Климент Атанасов. И споделя: „Красотата съществува около нас. Трябва да имаш сетивата, за да я видиш. Въпрос на усещане за действителност“.