Педофил, изнасилил 13-годишно момиче в бургаския квартал, влиза в ареста, след като 2 месеца е живял с жертвата си - детето на неговата жена. Това постанови Апелативният съд в Бургас. Магистратите уважиха протеста на Окръжната прокуратура, която се обяви срещу решение на първоинстанционния съд обвиняемият да бъде пуснат под гаранция от 5 000 лева. Задържан за престъплението е Сава Д., на 35 години. Грозят го от 10 до 20 години затвор.

Мъжът живеел с майката на детето. Според магистратите, ако това съжителство продължи или се създадат условия за контакт между лицата, е възможно изнасилвачът да се опита и да повлияе на свидетелите с цел промяна на първоначално депозираните им показания или прикриване на факти и обстоятелства от значение за предмета на доказване.

Съдът определи и 2 месеца срок, в който ново искане на обвиняемото лице за промяна на взетата мярка за неотклонение, ще е недопустимо.

Според прокуратурата налице са достатъчно доказателства, които да изградят обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършител на деянието.

Възприето е становището на наблюдаващия прокурор, че престъплението е с висока степен на обществена опасност, а от тежестта на деятелността може да са направи извод за налична реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление или да се укрие, с цел избягване на наказателната отговорност.