„Няма безспорни данни за това, кой е открил стрелбата в ресторант „4 You” в Слънчев бряг” – Това бе сред основните мотиви, с който Бургаският апелативен съд отхвърли днес искането на 31-годишният Тодор Славов, обвинен в на гарда Митьо Очите Александър Алексиев – Сашо Японеца да бъде пуснат на свобода. Славов бе арестуван на 8 юни, след като застреля с личното си оръжие Японеца при гангстерската престрелка между хора на Очите и Божидар Кузманов-Кравата.

„Данните от обиска и двата проектила в тялото на жертвата обосновават предположението, че именно Славов е автор на престъплението. Но данните за това, коя е от двете групи е започнала престрелката са противоречиви”, посочиха магистратите, отхвърлиха тезата на защитата за неизбежна отбрана и оставиха Славов под стража. Съдът все пак уточни, че при наличие на нови доказателства, още утре защитата може да поиска изменение на мярката.

„Славов е натиснал спусъка, след като срещу него е насочено оръжие”, казаха адвокатите на задържания. „Защо няма образувано нито едно производство, което е против обратната страна. Всички знаят за какво става дума. Но се оказва, че няма образувано производство за нито една хулиганска проява”, посочиха юристите.

В съда стана ясно, че Алексиев е убит в гръб. Собственикът на ресторант „4 You” Николай Иванов е взел със себе си записите от охранителните камери в ресторанта и ги е оставил у дома си. След това обаче някой друг ги е взел и сега не се знае какво е станало с тях.