В Одрин започна заседанието по делото за стрелбата, при която беше убит граничния полицай Петър Бъчваров. Пред съда се изправят двамата братя - Мустафа и Енгин, които са били от другата страна на оградата и са стреляли.

По време на съдебното заседание Енгин заяви, че в нощта на стрелбата е бил пиян. Отново повтори, че не е знаел, че е забранено да се доближава до границата. Към онзи момент той бил безработен и търсел работа, съобщава БНТ.

Енгин обясни, че е взел оръжието за защита от животни като вълци, мечки, прасета. По думите му разстоянието между него и полицая е било около 8 метра - видял е светлина и стрелял случайно.

Тези показания се разминават с първоначалните, в които той твърдеше, че е стрелял, след като е чул звук от зареждане на пистолет. По думите първите му показания са различни, защото се е страхувал.

На въпрос на съдия защо е стрелял 10 пъти Енгин заяви, че не е видял в тъмното и не разбрал какво се е случило. Той посочи, че брат му Мустафа нямал оръжие.

Преди началото на заседанието Мустафа съобщи, че е откакто брат му Енгин е в затвора, не го е виждал и не е ходил на свиждане. Той отказа да говори повече за случая, но отбеляза, че е сърдит на брат си за случилото се.

Задържаните за убийството на българския граничен полицай Мустафа Е. (34) и брат му Енгин Е. (28) дебнели мигранти в гора край българската граница, за да ги ограбят.

В съдебната зала, миналата година, непосредствено след инцидента, стана ясно, че братята са отишли в пограничния район, за да вземат пари или ценности от нелегални имигранти и са останали в гората 4 дни. Те дебнели жертвите си на 10 метра от дупката в оградата, когато били забелязани от граничния полицай Петър Бъчваров.