72-часа арест наложи окръжната прокуратура в Сливен зна шофьор причинил по непредпазливост в катастрофа смъртта на полицейски служител. Задържаният е Георги К. От прокуратурата посочват, че обвиняемият е управлявал пиян лекия автомобил. Трагедията се разиграла на 2 декември т.г. на път, разположен в землището на село Радево, общ. Нова Загора. МВР-служителят бил изпратен на същото място за разследването на катастрофа, станала малко преди това. Той се е намирал в близост до полицейски автомобил, който е бил с включени светлини и в специален режим на работа. Внезапно върху полицейската кола, връхлетял автомобила, управляван от Георги К. При удара униформеният бил тежко ранен. Той бил транспортиран до МБАЛ – Сливен с тежки наранявания, където по-късно е починал. Георги К. е бил проверен за употреба на алкохол с техническо средство – дрегер. Пробата е показала 0.68 промила на алкохол в кръвта.

Предстои Окръжна прокуратура – Сливен да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемото лице.

Припомняме, че преди повече от шест месеца Прокуратурата на Република България изпрати до Народното събрание експертни предложения за промяна на нормативната уредба, чието приемане би позволило бързото санкциониране на управляващите МПС шофьори, употребили алкохол и/или наркотични вещества.