Едно от първите неща, които една жена забелязва в мъжа, са обувките му. Техният стил и състоянието им говорят много за човека срещу нас – дори повече, отколкото други детайли от гардероба. Поради това всеки мъж си струва да отделя специално внимание на обувките, които носи. Особено на онези, които носи най-често! Обувките за ежедневно носене трябва да са комфортни, стилни и подходящи за съчетаване с разнообразно облекло.

Най-удобните мъжки обувки

Изборът на обувки зависи най-вече от личните предпочитания на мъжа. Донякъде субективен е въпросът кои от тях са удобни, но някои традиционни модели на пазара безусловно принадлежат към тази категория. Нека поговорим за тях в следващите редове.

Приятни слънчеви лъчи, безоблачно небе, топъл вятър – в такива условия ви се иска да прекарвате възможно най-дълго време на открито. Ако се колебаете какъв тип обувка да обуете, имаме няколко предложения.

Лоуфъри. Те нямат връзки или закопчалки, но имат отличителна подметка. Може да се носят с ежедневно облекло, а също така и с делово.

Мокасини. Този тип обувки са ценени високо заради своята простота и удобство. Кожените модели са изключително меки и предразполагат към продължително носене, без това да провокира нежелани странични ефекти. В летен ден може да ги съчетаете с къси панталони, блейзър, риза поло, дънки и др.

Еспадрили. С тази лятна обувка дрехите ви в морски стил ще изглеждат още по-добре. Мъжките еспадрили може да се носят на бос крак или с къс тънък чорап, който не се вижда. Разнообразието от модели – едноцветни, с принтове и различни декорации, гарантира, че ще намерите чифт, който отговоря на модния ви вкус.

Маратонки и кецове. През топлите дни от годината много мъже продължават да залагат именно на тях. Напълно обяснимо. Съвременните маратонки и кецове са супер удобни, а различният им дизайн позволява да се съчетават с официални и неофициални дрехи. Градските модели, които са предпочитани за активна почивка и трекинг, може да разпознаете по стабилната подметка с релеф и защитената предна част.

Джапанки и чехли. Когато се отправя в заслужен отпуск или си почива у дома, мъжът има нужда от удобна обувка, която най-често е джапанка или чехъл. Те предпазват стъпалата от твърдия под у дома и осигуряват по-високо ниво на хигиена, особено ако в дома има домашен любимец. Отправяйки се на почивка на морето или край друг воден басейн, не забравяйте да се снабдите с чифт обувки за вода. В https://www.obuvki.bg/m-zhki/sportni/obuvki-za-voda.html ще откриете различни модели, които надеждно защитават краката срещу остри камъни, морски таралежи, раци и др.

Какви обувки да изберем за студените дни?

Минусовите температури навън не са повод да се откажете от удобните обувки. За мъжете съществуват няколко варианта, които позволяват да се чувстват енергични и в добро настроение по цял ден.

Зимни маратонки. Много утвърдени производители на спортни обувки предлагат специални колекции от по-топли и защитени модели. Те са разработени така, че да предпазват от влагата и студа. Имат по-стабилна подметка, вътрешно уплътнение и с тях ще забравите за мръзнещите стъпала.

Боти. С качествен модел, на висока подметка и с вълнена подплата суровата зима не е проблем. Когато разполагате с такива боти, независимо дали са класически тип или екстравагантни, изборът на облекло не отнема много време. Тъй като стъпалата ви са на топло, не се боите от студен вятър или проливен дъжд. Чувството за комфорт и защита е сгряващо.

Трекинг обувки. Все повече жители на града може да бъдат забелязани с тях, въпреки че път към планината нямат. Така е, когато един мъж свикне да носи добре защитена удобна обувка!