Община Приморско ще представи целия си туристически потенциал на започналата днес най-голяма туристическа борса в Източно германските провинции в Лайпциг. Представителите на морската община промотират красотите на „перлата“ на южното Черноморие на самостоятелен щанд с богата колекция от рекламни материали.

Туристическото изложение, разположено на 70 000 кв.м и посещавано от близо 100 000 души, съвпада с началото на записванията за следващия летен сезон и е предназначено за масова публика и професионалисти.

„Един свят, пълен с идеи за пътуване ви очаква“ – така представят изложението в Лайпциг неговите домакини и организатори. Новост са двата дни, предназначени за специалисти от областта на туризма, в които експерти от бранша ще обменят опит и ще създават нови бизнесконтакти.

Приморско ще насочи усилията си да рекламира, както възможностите за рекреативен морски туризъм, така и културно- историческия туризъм, който в последните няколко години се наложи като една от марките на морската община. Припомняме, че преди месец специалисти откриха в Приморско тракийско златно съкровище от времето на Александър Македонски, чиято уникалност е на път да го превърне в археологическа находка номер едно за 2016 година у нас.