Над 2000 незаконни павилиона, сергии и каравани в Слънчев бряг ще паднат под багерите. Акцията по събарянето ще започне след края на туристическия сезон.

Решението бе взето на инфарктна среща между хотелиерите в курорта и представители на Министерството на туризма. Това пише "Монитор". Двете страни решиха да заровят временно томахавката и да преглътнат за пореден път проблемите с мотива, че сезона вече е започнал. По време на срещата емисарите на Николина Ангелкова са обещали категорично, че на прага на следващото лято в Слънчев бряг няма да остане нито един незаконен обект.

Бараките и сергиите, които от години въртят обороти на черно, ще останат непокътнати последен сезон. По неофициални данни броят им към момента надхвърля 2 000. Събарянето им сега е немислимо, защото влизането на багери в курорта заплашва да провали туристическия сезон. Затова представителите на министерството са се разбрали с хотелиерите да не се стига до ексцесии в името на общото благо.

В замяна на обещанието, че след края на сезона ще бъде съборена и последната незаконна сергия в Слънчев бряг, хотелиерите са решили да отменят масовите протести, с които заплашваха да залеят жълтите павета в столицата.

Още следващия месец ще бъде сформирана ведомствена комисия на Министерството на туризма, която започва работа по описването на незаконните обекти в курорта.