250 лв. помощ за нуждаещи се семействата на осмокласници

img

Помощ освен за първокласниците и за децата, които са от нуждаещи се семейства и са записани в 8 клас. Еднократната помощ да е 250 лева.

Предложението е на парламентарната група на ГЕРБ, а идеята е на социалния министър Деница Сачева.

Новината съобщи в социалната мрежа Facebook премиерът Бойко Борисов.

„Честит празник на всички деца! Бъдете безгрижни, любознателни и усмихнати. Учете, защото образованието е сила и свобода. Затова и образованието винаги е било наш приоритет. През последните години инвестирахме огромни средства в сектора. Положихме и безпрецедентни усилия да върнем десетки хиляди деца в образователната система. Продължаваме да работим и днес. Ето защо по предложение на социалния министър Деница Сачева разпоредих Парламентарната група на ГЕРБ да внесе предложение в НС за отпускане на еднократна помощ от 250 лв. на нуждаещи се семейства, чиито деца са записани в осми клас. Това е моментът, в който голям брой деца напускат образователната система и сме убедени, че и с тази мярка ще ги задържим“, посочи той.

Помощта ще е обвързана с посещенията в училище.

Борисов отново благодари на българските учители, които показаха в извънредното положение новаторство и отдаденост по време на онлайн обучението.

„За всички е важно учителите да бъдат мотивирани, докато вършат работата си. Затова продължаваме да увеличаваме и възнагражденията им. На 1 юни отново ще пожелая на децата здраве и щастливи дни, а на зрелостниците – успех на матурата!", написа премиерът.


Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав