Бургаските зрелостници изпълниха училищните дворове днес за първи път след 3 месеца. Дванадесетокласниците се явяват на матура по български език, а влизането в училище става по строг ред, съобразен със санитарните изисквания. В някои от училикните дворове, като в ПГСАГ „Кольо Фичето“, има поставени знаци, които да обозначават дистанцията, която трябва да спазват младежите, както и определят посоката на движение. В района между ПГМЕЕ, известна като Механото, и Гимназията по туризъм, кипи оживление, тъй като там са концентрирани няколко учебни заведения.

48 582 зрелостници в цялата страна са подали заявление за участие в държавния зрелостен изпит по български език и литература, който ще се проведе днес, от 9:00 часа. Буквално преди минути беше изтеглена темата - тема номер 18.

Зрелостниците трябва да носят документ за самоличност – лична карта, паспорт или свидетелство за управление на МПС. За да бъдат допуснати, е необходимо да представят служебна бележка – на хартия или на мобилния телефон. Изискването е да носят химикал, който пише в черен цвят. Младежи с висока температура няма да бъдат пускани.