Учебната година завършва онлайн? Нямало пречки

img

Няма пречки за оформянето на срочните и годишните оценки на учениците, ако учебната година приключи онлайн. Това увериха пред БНР директори на училища в София.

Становището им е във връзка с интервю на министъра на образованието Красимир Вълчев, в което той допуска подобен сценарий.

Надежда Николчева от управата на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България и директор на 31-во училище "Иван Вазов" в София обясни, че при евентуално удължаване на извънредното положение проблем би настъпил по-скоро с издаването на свидетелствата за завършен 1-ви, 4-ти, 7-и, 10-и и 12-и клас.

Според нея, ако учениците не се върнат в клас до края на учебната година, вероятно документите ще трябва да им бъдат изпращани по пощата.

Николчева не очаква проблем с провеждането на изпитите след 7-и и 12-и клас. Според нея те могат да се проведат и през август, в случай че университетите отложат кандидатстудентските си кампании.

Директорът на 73-то училище в София Иван Петков също изрази мнение, че изпитите след 7-и и 12-и клас може да се проведат през август, без това да е в ущърб на учениците.

"Ще има матура. А вече кога ще бъдат проведени, все пак животът и здравето на цялото население е по-важно от конкретната дата на матурата", подчерта той.

1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  
    Зуза
    2020-04-25 10:27:48

    Много ми тъжно,че липсва мнението на Диян Стаматов.

Най-новото

Актуални теми

Горят сараите на Доган в парк Росенец

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?