Диктовката за четвъртокласници - от звуков файл. Тормоз?

img

Българското образование отдавна показва лоши резултати и от МОН пробват постоянно нови идеи, с които да подобрят нивото на учащите, но много често резултатът е точно обратния. До този извод стигат група учители, коментиращи случващото се в родните школа.

В социалните мрежи се води диспут относно решение на МОН, свързан с нов формат за изпитване на деца в 4 клас. Според потребители новите изисквания изненадват дори преподаватели с дългогодишен опит.

Указанията били тазгодишната диктовка в края на годината да бъде на аудио файл. В коментар на учителката Мария Николова пише: „Някой си там чете диктовката с темп, с който децата не са свикнали. Нормално е да не успеят да запишат всичко и, както днес се изказа един мой колега, някои от тях да започнат да плачат, а други ядосано да си хвърлят химикалките.

Диктовката на аудио файл предполага, че във всяка стая е необходима съответната качествена техника, за да се чува ясно и достатъчно силно. Отсега знам, че навсякъде няма такава. Другата новост е, че и в стаите, където ще се провежда тазгодишното НВО ще има камери.

Масово колегите в 4 клас пробват такъв вид диктовка и споделят, че децата се затрудняват. Не прочетох един коментар, свързан с нормалност и спокойно записване.

Учителите са тревожни и отсега са под напрежение за най-голямата глупост в образованието до 4 клас.

"От няколко години сме на мнение този безсмислен изпит да отпадне, а те смениха един негоден формат с друг негоден. Освен това децата трябвало да се научат да пренасят отговорите си от един лист на друг, както е при учениците от 12 клас на ДЗИ.

И да почна да питам.

С вас ли, ЧИНОВНИЦИ, да се занимават колегите и децата в 4 клас? С вашите изключително неадекватни решения и изисквания ли да се съобразяват цяла учебна година или да работят с децата и за децата?"

В коментара се говори, че по този начин се прилага психически тормоз на малки и големи, намиращи се под покривите на българските училища.

Като също така учителката се пита какво точно ще се постигне и отчете с този нов формат. Мария Николова търси реакцията и на родителите като завършва с изречението: "Родители, и вие сте на ход!"


Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав