Откриха официално IT Академията в Бургас, първите 120 курсисти вече са тук

img

Дали един човек е успешен в IT сферата не зависи от това, дали е имал добри оценки по математика, а от мотивацията и правилната среда, казва изпълнителният директор на Академията Христо Тодоров.

Първата по рода си IT академия за ускорено обучение на програмисти в Бургас вече е официално открита.

Скейл Фокус Академия обяви желанието си да обучи 10 000 програмисти напълно безплатно през следващите 5 години още през септември, а вчера бяха посрещнати и посрещна първите 120 курсисти, записани за стартиращия тази седмица курс за начинаещи.

Откриването се проведе в Медицинския факултет на Университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Церемонията събра под един покрив новоприетите бъдещи програмисти, представители на местната власт и образователната система в Бургас. Събитието беше уважено от кмета на общината Димитър Николов.

Самият той отбеляза пред присъстващите, че ако преди няколко години е трябвало да организират група от програмисти в Бургас, едва ли са щели да съберат повече от 20 човека, докато сега при старта на академията е имало повече от 400 желаещи да се запишат.

"През годините съм забелязал, че дали един човек е успешен в IT сферата не зависи нито от неговото минало, нито от това дали е имал добри оценки по математика в училище. Зависи от 3 неща: мотивацията да се включи, амбицията до къде иска да стигне и правилната среда. Вярвам, че академията ще даде на записалите се последното, а това, че те са тук днес показва, че имат правилната мотивация и амбиция", заяви по време на церемонията изпълнителният директор на Скейл Фокус Академия Христо Тодоров.

Академията се реализира с пълната подкрепа на Община Бургас и работи активно с местните училища и университети за подсилването на IT общността в града. Най-добрите сред завършилите ще имат възможността да се присъединят към водещите технологични компании в страната, с които Скейл Фокус Академия си партнира.

Повече информация може да намерите на сайта на академията - https://scalefocus.academy

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас