С ентусиазъм и усърдие първокласниците от ОУ "Христо Ботев" в кв. "Долно Езерово" се включват в интерактивни уроци всеки ден. Чрез различни игри и забавни занимания на интерактивна дъска и таблети, малчуганите усвояват знания по български език и математика. Днес те се включиха в открит урок и демонстрираха наученото досега чрез образователни игри на учебните електронни устройства.

Провеждането на интерактивните занимания е част от проекта "Първокласно начало" , който се реализира от Община Бургас във всички училища.

В резултат на проекта всички кабинети за първокласници бяха реконструирани изцяло преди учебната година. Всички стаи са обзаведени с антибактериални настилки, лед осветление, нови шкафчета, нови единични чинове, които могат да се конфигурират по различен начин, нови интерактивни дъски с възможности за използване на електронни учебници и електронен дневник.

От новата учебна година ОУ "Христо Ботев" в кв. "Долно Езерово" вече има изцяло нова и модерна столова, където децата могат да се хранят - да закусват, да обядват и да се възползват от възможността за свободна консумация ,без да напускат двора на учебното заведение. Помещението е изцяло обновено, ремонтирани са и сервизните и обслужващи помещения, обособена е тоалетна за ученици с физически увреждания.

За учениците най- атрактивните придобивки са двете нови игрища за баскетбол и хандбал и за футбол.