Всеки кабинет, където се обучават първокласници в Бургас, освен че е обзаведен с антибактериални настилки, лед осветление, нови шкафчета, нови единични чинове, които могат да се конфигурират по различен начин, нови интерактивни дъски с възможности за използване на електронни учебници и електронен дневник, разполага и с кошчета за разделно събиране на хартия, пластмаса и метал. Това е само част от програмата на общината за обучение по разделно събиране на отпадъци.

Днес първокласниците от ОУ "Любен Каравелов" направиха атрактивна демонстрация какво са научили по програмата за разделно събиране на отпадъци, участваха в забавна викторина и показаха в какви красиви и полезни неща могат да се превърнат ненужните отпадъци.

"Радостно е, че сте толкова малки, а вече сте научили много важни правила за опазване на околната среда и с такова усърдие ги спазвате", похвали малчуганите зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева, която присъства на демонстрацията.

Специален гост бе и представител на Кампанията "Рециклирай Бургас", които също работят с бургаски училища и помагат за последващото обработването на отпадъците.