Разбраха ли общинските съветници защо трябва да бъдат осигурени нощувките на преподавателите от НХА в Бургас и образованието лъжица за всяка уста ли е?

img
Георги Дракалиев

Темата за осигуряването на нощувките на преподавателите, които идват в Бургас да обучават студентите от филиала на Националната художествена академия, продължава да разбунва духовете. На сесия на Общинския съвет вчера предложението Общината да предостави базата във Ветрен, направено от представителите на ГЕРБ, предизвика неочаквано остри коментари, като се стигна дори до противопоставяне на студентите от Бургас и от другите градове на страната, както и от филиала на НХА и останалите висши учебни заведения в града. Инициаторите на идеята, която стана и решение на Общинския съвет, са категорични, че това е начин за привличането на млади хора, които да се образоват тук, както и на квалифицирани специалисти.

„Някои общински съветници не разбират защо е добре Общината да осигури нощувките на гостуващи преподаватели в бургаския филиал на Националната художествена академия. Или не искат да разберат, което е по-лошо. Обяснявам: защото НХА не е частен ВУЗ, защото едва сега прохожда тукашният филиал и защото такава е практиката. Затова им предоставяме легла в общинската спортна база "Ветрен". Само когато са свободни обаче и за които няма да плащаме общински пари. Къде е проблемът, не мога да проумея?! Когато бях студент напр., БСУ (който е частен ВУЗ) плащаше нощувките на гост-лекторите в х-л "България", вероятно още го прави. Или трябва да се върнем в зората на демокрацията, когато д.ю.н. Иван Анастасов, за когото не са и чували, но той прокара през 1991 г. решението за БСУ през Великото НС, спеше у дома ни?! Образованието и неговото развитие не са лъжица за всяка уста и изискват много усилия и подкрепа.“, коментира общинският съветник Георги Дракалиев.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас

Богоявление 2020

НИКУЛДЕН 2019