Синдикат предлага: Оценка "Възпитание" за учениците

img

Тревожна тенденция - задълбочаване на отрицателното и дори пренебрежително отношение към професията на българския учител от страна на родители, ученици, общественост се засилва в България. Това посочва в дзекларация до Народното събрание, изпредана от Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа". Ръководството на конфедерацията решително изразява своето възмущение и категорично несъгласие с този недопустим негативен процес в обществото ни и предлага незабавно въвеждане на оценка "Възпитание" на учениците - подход, който се практикува в повечето страни от ЕС и дава много добри резултати.

Синдикатът изразява своето дълбоко възмущение и непримиримост към всички форми на агресия и психически тормоз, на които е подложен българският учител, защото подобни прояви не само трайно увреждат здравето и авторитета на педагозите, но и рушат вековните образователни традиции на българската държава.

През последните години негативизмът ескалира и агресията намира място и се проявява както в класната стая, така и извън нея от страна на родители, зад които стоят родителски организации, НПО и отделни представители на родителската общност, посочват от синдиката.

За да има нормален и пълноценен учебен процес не са достатъчни само дигитализацията на учебния процес и повишаването на доходите в системата на образованието, необходимо е дисциплиниране на класната стая и на българския родител, за когото е крайно време да поеме своята ефективна отговорност, пише още в декларацията.

2 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

2 Коментара

 •  
  potresen
  2019-05-10 18:55:31

  Трябват ти пари ? Опитай късмета си тук !Нон стоп печалби !Нужен е минимален депозит от 10 евро!Забавление за пичове ! https://bit.ly/2vGdh7g

 •  
  Ивайло Братоев
  2019-05-04 14:04:44

  При мен нямаше никакъв ефект

Най-новото

Актуални теми

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"