Родителите на децата от Английската: Защо най-талантливите са ощетени

img

”Чия е вината през последните няколко години стотици от най-изявените и талантливи бургаски деца да бъдат подложени на такива условия - тесни и неремонтирани с години стаи, които дори не отговарят на образователните стандарти; липса на база, където децата да развиват извънкласните си интереси и провеждане на т.нар. “занимални””- Това посочват в писмо до кмета на Бургас и общинския съвет в града родители на деца от Английската гимназия. С подписка те настояват да се предприемат мерки за разделянето на елитните гимназии – Английската и Немската, които използват една и съща сграда.

В АЕГ и Немската гимназия в момента има около 1000 ученици. А нуждата от разделяне на двете е повече от належаща.

“Обидно, че повечето от професионалните гимназии в града ни вече са с нов облик и предоставят на учениците дори условия над изискванията. А учениците от Английската и Немската са ощетени”.

Преди няколко месеца общинската администрация предложи вариант за преместването на Английската в сградата на СУ „Добри Чинтулов”, а учениците от там пък да се пренесат в СУ „Йордан Йовков” в комплекс „Изгрев”. Идеята обаче срещна отпор от родителите, тъй като „Добри Чинтулов” единственото в региона и едно от малкото в страната, чиито възпитаници профилирано изучават народно пеене, музика и хореография, а материалната база много добра и е адаптирана към потребностите на учениците. Освен това голяма част от музикалните инструменти на практика не могат да бъдат изнесени оттам. Родителите на децата в „Йордан Йовков” пък възприеха предложението за преместване като постъпление към закриване на учебното заведение.

Към момента проблема остава висящ.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка

Мъж скочи от 5-ти етаж на УМБАЛ Бургас