Учителка от Бургас е Будител на годината

img

Пра-пра-племеникът на Христо Ботев - Боян Ботьов връчи престижната награда на преподавателката

Добрина Топалова- преподавател в бургаското училище "Св.Св. Кирил и Методий" е тазгодишният носител на престижната национална награда "Даскал Ботьо Петков". Призът се присъжда ежегодно в навечерието на Деня на народните будители от фондация "Христо Ботев".

Наградата на бургаската учителка връчи пра-пра-племеникът на Христо Ботев - Боян Ботьов. Официалната церемония се състоя в залата на Регионална библиотека "Пейо Яворов" на ул. "Булаир" №10.

Тази година наградата се връчва за 20-ти път. По регламент се номинират заслужили преподаватели в сферата на хуманитарните науки - литература, история, география.

По традиция всяка година носителят на националната награда се определя от номинираните преподаватели в една област. Тази година това бе област Бургас. Предложенията за номинации са подадени от директорите на училища от региона.

Още десет учители от учебни заведения от Бургас и региона получиха днес грамоти от председателя на фондацията Боян Ботьов. Това са Светла Станчева от ОУ"П.Р. Славейков", Диана Вълчева от Професионална търговска гимназия, Анна Кунева от ОУ "В. Априлов", Гинка Маринов от ОУ"Св. Климент Охридски", Нели Бакърджиева от ОУ"Св. Княз Борис I", Даниела Христова от ОУ" Ал. Г. Коджакафалията", Петя Кудева от ПГТ "проф. Асен Златаров", Христина Славова от ОУ "Христо Смирненски"- Карнобат, Петя Върбанова от СУ "Христо Ботев"- Карнобат и доц.д-р Захари Дечев от ЦПЛР - Бургас.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка

Мъж скочи от 5-ти етаж на УМБАЛ Бургас