Отличиха най-добрите еколози сред младите в Бургас

img

Председателят на парламентарната Комисия по околната среда и водите Ивелина Василева връчи двете най-високи отличия на конференцията за ученици и студенти “Да мислим екологично за бъдещето”. Форумът бе организиран от катедра „Екология и опазване на околната среда“ към Факултета по приодни науки на университет “Проф. д-р Асен Златаров”.

Община Бургас е партньор на събитието.

Участие в конференцията са взели над 60 души от 11 училища. Представени са 40 доклада и постера – два пъти повече от миналогодишното първо издание, каза доц. д-р Светлана Желева, декан на Факултета по природни науки.

Журито даде две първи награди, осигурени от народния представител Ивелина Василева – за изключително висок принос.

Призовете  получиха - Анелия Стоянова от ПГХТ “Акад. Н. Д. Зелински”, с ръководител инж. д-р Милена Иванова, която представи разработка  на тема “Оползотворяване на битови отпадъци” и Мирослав Стефанов от ПГЧЕ “Васил Левски”, с ръководител Ваня Димчева-Констаниян, представил доклад на тема “Кисело-млечните бактерии”.

Нека участниците в следващото издание на форума да работят и по законодателни предложения, свързани с опазване на околната среда, каза Ивелина Валисилева.

 

 

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Цанко Цанков се бори за рекорд - преплуване на Бургаския залив

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец