В навечерието на Коледа, библиотеката в СУ „Йордан Йовков” Бургас отново отваря врати за своите читатели. За своите читатели библиотеката разполага с около 4080 тома книги: детско-юношеска литература, класическа и ходужествена литература, енциклопедии, речници, справочници и учебни помагала.

Книгофондът бе обновен с нови книги, закупени със средства от спечелен проект на МОН по Национална програма „В подкрепа на целодневното обучение в начален етап”. Поръчани са нови книги за библиотеката и от всички клубове по интереси и за преодоляване на обучителните затруднения по български език и литература.

Ученическият съвет, с председател Даниил Чумаш, инициира дарителска акция, на която откликнаха много родители и ученици, като дариха 138 книги за библиотеката.

Наличните книги, с които да зарадваме любознателните читатели от 2018 година, са интересни и разнообразни като тематика - български и чуждестранни народни приказки и басни, авторски приказки, повести и романи от български и чуждестранни писатели.

Очакваме нашите ученици да подобряват четивната си техника, да обогатяват езиковата си култура и да четат с удоволствие книгите от библиотеката на СУ „Йордан Йовков” Бургас.