За поредна година деца и преподаватели от Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” ще зарадват бургаската публика с Коледен концерт в дните преди големия християнски празник. Концертът е на 21 декември от 19 часа в салона на НХК.

В коледната магия на класическата и съвременна музика, инструменталисти, певци,актьори и балетисти ще покажат талант, умения и артистичност. Коледният дух ще завладее всички, които искат поне за час да се отпуснат и разтворят сърцата си за празника.

Съвремие и традиции ще се срещнат на сцената в изпълненията на Детски хор с диригент Тодорка Бинева, Младежки хор с диригент Анета Данаилова и Камерен оркестър с диригент Петя Тончева. В празничната феерия ще се включат и деца от класовете по класическо пеене с преподавателите Елеонора Кунчева и Биляна Данаилова, Тромпетен ансамбъл с ръководител Светослав Василев и ученици от класовете по класически балет с преподаватели Недко Георгиев, Добрина Бахова, Владимир Грудев, Диляна Бахматова.

В праграмата са включени произведения на Хайдн, Чайковски, Офенбах, Щраус , Госек, Андерсон и др.

Коледни музикални подаръци ще има и тази вечер в последното за годината издание на „На концерт в сряда”.

За един от най–хубавите и любими празници, децата и преподавателите от училището по изкуства ще подарят на зрителите едно усещане за истинска Коледа, изпълнена с радост, надежда и сбъднати мечти и желания. Началото е точно в 18 часа в залата на Националното училище за музикално и сценично изкуство.