На 3 октомври, 2017 г. (вторник) от 11 до 16 часа в залите на Гранд хотел и СПА „Приморец“ ще се проведе бургаското издание на най-голямото международно изложение Световно образование. Форумът ще постави началото на кандидатстудентската кампания за ранен прием в западни университети за учебната 2017-2018 година.

Най-голям наплив се очаква за Великобритания и Холандия, където възможностите са големи, но и конкуренцията тази година е силна, съобщават от „Интеграл“ – консултант номер 1 за образование в чужбина и организатор на изложението.

За да се възползват максимално учениците в Бургас и региона от това Световно образование стартира кампания по ранно кандидатстване. Системата за прием във Великобритяния е активна от 1 септември, а сроковете за кандидатстване са до 15 януари 2018 г. и до 15 октомври тази година за кандидатите за медицина и за университетите от Оксфорд и Кеймбридж.

Изготвяне на мотивационни писма и финализиране на избора на до 5 университета ще са акцент по време на изложението, като целта е повече посетители да напреднат с кандидатурите си. Учениците ще могат да се срещнат лично с представители на над 50 висши учебни заведения. В морския град за лична среща с ученици от региона ще пристигнат представители на едни от най-добрите и предпочитани университети, сред които Ковънтри, известен със специалностите си, които предлагат и стажове в известни международни концерни като например Jaguar. Сред топ университетите, които ще посетят града са Портсмут, чийто кампус е разположен в непосредствена близост до брега на океана, университетът Бирмингам, лондонските Гринуич и Сити и много др.

„Образование в Холандия“ ще е друг акцент на изложението. Специализиран салон ще представи най-добрите холандски университети, сред които и популярните за кандидатите от региона Fontys University и Saxion University.

Специализирани центрове ще консултират кандидатите за новите изисквания за прием в Дания и Швеция, където образованието е безплатно и за Франция и Белгия, където има възможност за обучение в частни и държавни университети. Кандидатите да учат в Германия ще се запознаят с продукта на Интеграл за индивидуално проучване и избор на университет тук.

Изложението ще посетят лично представители на известната швейцарска Swiss Education Group, чиито специализиран в областта на туристическия мениджмънт и хотелиерство. В групата са известните César Ritz Colleges, институтът по хотелиерство Montreux и IHTTI School of Hotel Management. За първи път участва и Финансовият Университет под егидата на правителството на Руската Федерация, който предлага програми в сферата на икономиката, финансите и финансово право.

За учениците от 7, 8 и 9 клас са предложенията за избор на летни езикови ваканции от новата брошура на Интеграл, специално подбрала първите актуални предложения за изложението. Те ще бъдат предлагани с отстъпка от 5% в рамките на изложението.

Семействата на децата в подходящата възраст ще могат лично да се запознаят с условията за обучение и живот в едни от най-добрите средни училища, както и да положат безплатно входните езикови тестове по математика за прием в тях.

Младежите, които вече учат в българските университети в региона ще могат да се запишат за студентски бригади в САЩ това лято на най-ниската възможна цена по програмата от 635 долара, както и да си резервират желаната работна оферта.

За доп. информация 0888 714 306 Ирина Кънева, PR консултант на Световно образование