Първият учебен ден е! 2132 първокласници тръгват на училище в Бургас

img

Своите първи ученици ще посрещне на 15 септември новото общинско училище "Ал. Г. Коджакафалията", бившето сиропиталище

2132 са първокласниците, които днес тръгват на училище в Бургас тази година. 2083 от тях ще учат в общинските училища, 44-ма в НУМСИ "проф. Панчо Владигеров" и 5 в частно начално училище " Д-р Мария Монтесори". Тази сутрин те ще чуят първият учебен звънец.

Своите първи ученици ще посрещне и новото общинско училище "Ал. Г. Коджакафалията", бившето сиропиталище. Сградата е напълно реконструирана и обзаведена за 15 септември.

Всички училища са освежени за новата учебна година и най-важните рехабилитации са финализирани. Община Бургас се е погрижила за привеждането в добър вид на всички подходи към обектите от общинската училищна мрежа, както и за организирането на движението в близост до училищата. Премахнати са потенциално опасни клони на дървета в и до учебните заведения.

Изцяло са обновени дворовете на две от най- големите училища - ОУ "Братя Миладинови" и СУ "Петко Росен". Сменени са настилките и са поставени нови спортни съоръжения и уреди.

Всички учебни заведения на територията на Община Бургас са готови за посрещането на новата учебна 17/18 година.

От тази учебна година ще приема деца и новият корпус към ЦДГ "Чайка" в к-с "Меден рудник". С откриването му ще се реши проблемът с недостига на места за яслените групи и детските градини в най-големия бургаски комплекс.

Кметът Димитър Николов отправи своя поздрав към учениците и учителите по повод първия учебен ден. В него се казва:

"Уважаеми ученици, учители и родители, с най-голямо удоволствие ви поздравявам по повод първия учебен ден - 15 септември. Това е специален момент за всеки от нас, тъй като е свързан с едни от най-приятните емоции и спомени в живота ни. Нека първият учебен звънец ни направи по-единни и да ни зареди с оптимизъм.

Община Бургас винаги е работила със специално отношение към образованието, защото то е в основата на всеки успех и революционна промяна. Горди сме, че посрещаме новата учебна година с откриването на ново училище, обновени дворни пространства с площадки за спорт и повече места за прием в детските градини и яслите.Уверявам Ви, че ще продължаваме тази наша политика и занапред.

Мили деца, днес училищният звънец ви събира отново заедно в клас. Някои за първи път ще седнат на училищния чин, на други им предстоят матури и изпити. Пожелавам на всички вас една успешна година, в която да натрупате нови знания, да откриете нови приятели и да изпитвате удоволствие от работата със своите преподаватели и съученици.

Уважаеми родители, бъдете винаги добра опора на своите деца, докато те попиват нови знания и се справят с поставените им задачи. Днес ролята ви в процеса на обучение и възпитание е изключително важна, за да опазим най-малките членове на нашето общество от опасностите, които ги дебнат в интернет и външната среда.

Скъпи учители, вие се изправяте отново пред предизвикателството да отстоявате принципите на една достойна професия и да дарявате знания на младите поколения, които в утрешния ден ще работят за развитието на нашия град и нашата страна. Изпълнението на тази мисия е невъзможно, без човек да вложи душа и любов в своята работа. Искрено ви благодаря за това, че не спирате да го правите.

Всички знаем, че Бургас притежава прекрасни преподаватели и талантливи деца. Вярвам, че и тази година наши отбори ще печелят медали от олимпиади и световни надпревари и с това ще прославят името на града ни. Община Бургас винаги ще бъде ваш партньор по пътя на знанието, защото то е пътят към доброто бъдеще.

На добър час през новата учебна година!"

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедия край Атия: Шофьор с "Шевролет" уби 16-годишен ученик

Жена почина след побой в Созопол, задържан е брат й

19-годишната Ивета беше жестоко убита от своя приятел в Айтос