Изложението „Световно образование на 360 градуса” ще се проведе в Бургас на 5 октомври. То е предназначено за учениците от 9-ти, 10-ти, 11-ти и 12-ти клас, имащи желание да продължат в български или чужди университети. Идеята е да се представи по-мащабен поглед към образованието у нас и по света.

За учениците ще бъдат организирани информативни лекции за езиковото обучение в доказано елитни ваканционни училища, ще бъдат представени тестове и курсове за професионална ориентация. Ще имат възможност да научат и повече за подготовката за езикови сертификати и цялостна документална ангажираност относно самото кандидатстване.

Регистрацията и присъствието на изложението са безплатни. На място и без пари ще се провеждат тестове за определяне на различни качества на учениците.

В програмата на събитието са включени различни сесии- от 12:00 ч. - "Какво трябва да знаем, избирайки специалност в университет в чужбина?"; 13:00 ч. - Coventry University; 14:00 ч. - Дестинация Холандия - качествено образование на достъпна цена; 15:00 ч. - Какво се промени във финансирането на образованието във Великобритания след Брекзит?