Новите учебници по история за 5-и клас на издателска къща "Анубис" и издателство "Булвест 2000" бяха одобрени от Министерството на образованието и науката и получиха максималните оценки от експертите в комисиите по отношение на съдържание и дизайн. Информацията съобщава Dnes.bg.

Учебниците са посветени на античната история и са създадени в съответствие с новата програма по история и цивилизации за 5-и клас, която влиза в сила от учебната 2016/2017 година.

Заедно с печатните издания през одобрението на МОН са минали и електронните варианти на учебниците, които от тази година вече са разположени в нова електронна платформа, достъпна за всички видове устройства – стационарни компютри, лаптопи, таблети, мобилни телефони.

Чрез нея учебниците на двете издателства могат да се ползват и офлайн след сваляне на съответното устройство. На всички учители ще се предоставя безплатен достъп до електронната платформа, като персоналният код за достъп ще бъде отпечатан на самия учебник, който те ще получат.

Атрактивни илюстрации, кратки и разбираеми текстове са отличителните черти и на двата учебника, всеки от които има свой собствен облик. С цел по-голяма достъпност и прегледност на учебното съдържание всеки урок е разположен само върху една страница от учебника. Той съдържа общо 55 урока.

Електронните варианти и на двата учебника по история и цивилизации имат и връзки с Google Maps, така че децата могат да видят как изглеждат днес земите и древните паметници на античността, които изучават по този предмет.