Мним зрелостник е заловен на втората матура днес в Бургас. На изпита се явиха 2925 ученици от допуснати общо 3086, съобщи Виолета Илиева, директор на Регионалния инспекторат на образователното министерство, цитирана от „Фокус”.

„Биология и здравно образование” е най-предпочитаният предмет, като са заявени 1077 ученици. Следва „Английски език” – 646, философския цикъл – 506. Най-малко са явяващите се по италиански език – 5, френски език – 16, химия – 10, физика – 5. Днес учениците се явяват на изпити по 13 учебни предмета в Бургас, тъй като вторият държавен зрелостен изпит е по избор на ученика. Задължителният изпит бе по български език. „В Бургас ученици се явяват и по 13 – те учебни предмета. Изпитният ден започна в 8.39 ч, когато са и последните регистрирали се. Зрелостниците ще пишат в рамките на 4 часа”, каза Илиева.
Един е сигналът за нередности към момента за явяване на лице с чужда самоличност. „Веднага установихме, че лицето, което се представя за зрелостник по списъка на явяващите се, не е това лице и се обадихме в полицията”,посочи още тя. По нейните думи, мнимият зрелостник е бил отведен.