В 08.00 часа на 1 април стартира електронното кандидатстване за прием в детските градини в Бургас. Всичко, което е необходимо да знаете за този процес, е публикувано и достъпно на следния адрес:

http://www.dzburgas.org/

Кандидатстването се извършва през бутона "Регистрация". В момента можете да използвате това виртуално пространство, за да тренирате бързо попълване на данните. Бутонът "Регистрация" обаче ще бъде реално активиран в 08.00 часа в петък. След 12.00 часа в събота можете да проверите къде е прието детето ви чрез другия бутон "Класиране". Разбира се, родителите имат правото да извършат регистрация и на място, в едно от трите детски заведения, в които кандидатстват.

Община Бургас отново отправя предупреждение да се избягва допускането на една често срещана грешка. В системата за кандидатстване има сектор, където се посочва в коя териториална дирекция попада постоянната или временна адресна регистрация на семейството. Това е необходимо, тъй като родителите печелят повече точки, ако живеят близо до учебното заведение, в което детето кандидатства. Хората от к-с "Възраждане" често отбелязват териториална дирекция "Възраждане", която всъщност администрира к-с "Меден рудник", "Горно Езерово" и квартал "Победа".

К-с "Възраждане" е част от териториална дирекция "Приморие"!

Иначе Бургас е град, в който няма необхванати деца в системата на детските градини, тъй като през последните 8 години бяха разкрити близо 1000 нови места. Не е възможно всички малчугани да бъдат записани в централна градска част, например, където е най-удобно за много от работещите тук, но живеещи другаде родители, но Община Бургас гарантира, че място ще има за всяко дете.

За информация на родителите на бъдещите първокласници, датата за тяхното електронно кандидатстване ще бъде обявена допълнително, но се очертава да е през последната седмица на април.