Авиомузей-Бургас празнува третия си рожден ден с игри и много забавления. В двата почивни дни (27-и и 28-и юни) входът за децата е безплатен, благодарение на Медицинска лаборатория „ЛИНА”, която е спонсор на събитието.


Слънчевата събота се превърна в истински празник за много семейства, които решиха да прекарат времето си заедно на открито в музея.


Само в него можете да се качите на борда на прословутия Ту-154 и да се върнете във славното време на „Балкан”, когато по родното Черноморие са почивали чехкини и полякини. Също да видите униформите на капитаните и стюардесите от онова време.

Сред малчуганите голям интерес предизвика експозицията с различни дронове, а усмихнатият екип на Авиомузея обяснява с удоволствие подробности за всеки от тях.




Преподавател и членове на клуба по авиомоделизъм в к-с „Изгрев” пък показват на всяко дете как може да си направи самолетче, което после безопасно да изпробва. Беше демонстрирано и пускане на по-големи моторни макети, което предизвика много емоции.



Една от най-веселите части несъмнено е надпреварата с тротинетки, която се провежда на алеите сред самолетите.




Усмивки по лицата на децата изписаха и балоните – подарък от медицинска лаборатория „ЛИНА”, с които стюардеси изненадаха малките посетители.

Програмата за рождения ден на музея продължава и утре (неделя), като самият музей е отворен през целия ден.

10:00 Авиационни лекции

11:00 Работилница със самолети

12:30 Състезание с тротинетки

Във връзка с епидемиологичната обстановка е възможна промяна на програмата. Организаторите призовават посетителите да спазват всички мерки за безопасност на територията на музея.