Снимките и видеото на едно малко куче трогна хиляди в социалните мрежи. историята се развива в Ухан, градът-епицентър на коронавируса.

Животинчето е на 7 години и прекара три месеца пред една от най-големите болници в града, чакайки собственика си, който е починал от COVID-19.

Кучето се казва Ксиао Бао, което означава "малко съкровище". Собственикът и любим човек на Бао е бил приет в болницата "Тайканг" в Ухан с усложнения от новия вирус още през февруари, съобщава bTV. Само три дни по-късно той е починал.

Като един верен другар, Бао не се е отказал и го чакал в продължение на три месеца пред болницата и обикалял коридорите на първия етаж.

Продавачката от магазина и кучето се сприятелили. Тя го хранела редовно. Жената разказва, че няколко пъти направила опити да отпрати кученцето, Бао дори бил откаран с кола далеч от болницата, но пак се върнало след няколко дни и продължило да чака своя собственик.

Ръководството на болницата получило оплаквания от кученцето, което обикаляло пърния етаж на лечебното заведение. Бао е бил откаран в близък приют за кучета, където сега чака своето ново семейство.