От средата на май масово е нараснало търсенето на апартаменти в крайморските селища. Програмисти от София атакуват морето, за да...работят.
В Ай Ти сектора много фирми са минали на дистанционна работа и офисите са празни. Семействата с деца вече изкараха тримесечна карантина и нямат време вечер за разодки. За да наваксат малчуганите слънцето, много от компютърните виртуози са решили да прекарат лятото на чист въздух и в сравнителна безопасност от вируса.

Търсят се апартаменти в къщи с двор, или малки затворени комплекси с охрана.

"Преживяхме твърде много и е време за релакс, но нямаме толкова много отпуска. Практически можем да работим навсякъде. Достатъчно ни е да наемем апартамент с достатъчно място за спане и малка кухня и непременно с двор и добър интернет.", разказва Стефан Тодорчев. "Със съпругата ми се редуваме да работим, а единият води децата по морския бряг, или играе с тях в двора. Малките просто живнаха. След три месеца вкъщи, вечер едва ги прибиламе да легнат да спят. Не могат да се наситят на свободата и слънцето.

В началото бяхме решили да дойдем само за празниците, но после наехме къщите за три месеца. Наемите не са много високи, заплащането ни е достатъчно добро и можем да си го позволим. Особено като не ходим всяка вечер по заведения и си готвим сами.

Хазяите също са доволни, тъй като няма да сменят наемателите си на всяка седмица, категоричен е Тодорчев, чиито колеги вече са си избрали къщи от Созопол до Ахтопол.

Няма да ходим в чужбина и летуването ще ни излезе доста евтино, хвали се той и в момента смята, че по-хубаво място от българското Черноморие просто няма.