Хаиме Роналдо Урбина Торес е кмет на малкият град Тантар в Перу. Той не приема на сериозно заплахата от коронавируса, за това не взема нужните мерки, да предпази жителите на града си.

Той многократно е обвиняван, че не е поставил контролен пункт на входа на града, нито отворил спешни центрове за помощ на нуждаещите се, нито въвел каквито и да било мерки. Кметът прекарал едва 8 дни от 66-те дни, в които Перу е под пълна карантина, в родния Тантар.

За да направи нещата още по-зле за себе си, Хаиме Роналдо Урбина Торес решава, че е най-удачно да наруши вечерния час и правилата за социална дистанция и да излезе да пие ликьор с приятели. Полицията обаче успява да надуши нарушаването на правилата и се появява на мястото на престъплението. Точно когато кметът е почти мъртво пиян.

За да избегне ареста, Торес взима бързото решение да се престори на... умрял. Той ляга в отворен ковчег наблизо, с предпазна маска на устата си. Това обаче не го спасява от ръцете на закона и все пак е арестуван. Все още не е ясно къде точно са пили Торес и приятелите му, нито защо са имали ковчези наблизо.

Латинска Америка се превръща в епицентър на заразата от коронавирус. Случаите там се увеличават по-бързо, отколкото навсякъде другаде по света. В Перу над 140 хил. души са заразени с COVID-19, а смъртните случаи са 3024, пише от Daily Mail.