Кметът на Бургас Димитър Николов е предложил на министъра на туризма Николина Ангелкова Южното Черноморие да бъде рекламирано като дестинация, която е защитена и има здравна сигурност. „По-добре хората да прекарат лятната си отпуска при нас с много по-голяма здравна сигурност, отколкото в държавите, в които живеят.“, каза кметът Николов.

Той гледа с особено внимание към съседните области Сливен и Ямбол. „Днес имаме информация, че има жители от Сливен и Ямбол, които са с положителни проби за коронавирус. Бургаска област е най-близко, има голямо движение между нашите области и се надяваме бързо да затихнат тези огнища на заболяване, за да се чувстваме и ние в безопасност. Защото към днешна дата, вече 3-4 дни в Бургас няма констатиран случай. Вчера имахме 90 проби, всички отрицателни, днес очакваме още 100. Ако така върви с намаляване на положителните проби много по-бързо Бургас ще излезе от тази критичност.“, добави кметът Николов.

От днес са разрешени сватбите на закрито. В Община Бургас е имало запитвания от младоженци дали в залата могат да присъства близките. 30% от зала „Петя Дубарова“ в Казино Бургас може да бъде използвана от присъстващи с маски.