Д-р Кунчев: Не приемам тезата на доц. Мангъров за облекчаване на мерките срещу коронавируса

img
снимка: Нова тв

Главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, заяви, че не приема тезата на доц. Мангъров за облекчаване на мерките срещу коронавируса. Той бе в Стара Загора, където посети кооперативния пазар и разгледа взетите мерки, при които той работи.

"Значи, когато не поемаш отговорност, не си слагаш подписа под нещо, не стоиш с името си зад него, много лесно се говори. Кой ще носи отговорност за смърта на няколко хиляди души", попита Кунчев.

"Доц. Мангъров по мое предложение е член на един експертен съвет по епидемиология, който вече два пъти се събира и обсъжда всички мерки. Не пожела нито да вземе думата, нито да предложи нещо. Не го приемам за нормално, когато обсъждаш с колегите си да мълчиш и след това да обикаляш всички телевизии и да казваш правилни ли са или неправилни мерките", каза още той.

Доц. Кунчев добави, че е абсолютно съгласен с твърдението, че 60-70% от хората трябва да се срещнат с вируса и че ще го направят.

"Ще се изгради имунитет и инфекцията ще започне да се самоограничава, както се случи и с другите коронавируси. Въпросът е кога това ще стана и каква цена ще платим. Ако на него му е все едно и каже "Дайте да жертваме 2-3-5 хиляди възрастни хора", ще приключим с проблема. Да стои зад това и да го защитава", заяви Кунчев.

Не можем ние, като държава, като правителство, като министерство на здравеопазването да кажем "Пускаме ги тези хора да измрат и каквото стане", категоричен бе главният държавен здравен инспектор.

Източник Нова тв

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Горят сараите на Доган в парк Росенец

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?