Няма регистрирани нови случаи на заболели от коронавирус на територията на област Бургас към този момент, съобщи началникът на РЗИ – Бургас д-р Георги Паздеров. При нова положителна проба, тя ще бъде съобщена от Националния щаб.

От националния щаб вече е направена доставка на медикамент за лечение на заразените пациенти, което ще стигне за хоспитализираните в Инфекциозно отделение в УМБАЛ Бургас. То ще е достатъчно за между 5 и 10 души по преценка на лекуващите. Д-р Миразчийски уточни, че лекарството ще се използва в зависимост от тежестта на заболяването.

От днес започва изпълняването на заявките за защитни облекла, маски, очила и консумативи на Центъра на спешна медицинска помощ, държавните и общински лечебни заведение.

Стана ясно, че състоянието на тримата хоспитализирани в Бургаската болница се подобрява. Предстои в съответните дни да им се направят котролни проби и при отрицателен ден ще бъдат изписани.

Контролните проби, както бе съобщено на предния брифинг, се правят на седмия ден от лечението.

Кметът Димитър Николов заяви, че вече 500 флакона с дезинфектант са раздадени на домоуправителите в Бургас, а с всеки ден се увеличават и потребителите на Социалния патронаж, заради хората под карантина. Общината слага и още 30 мобилни мивки на публични места.