Бургаската църква в борбата срещу епидемията:Отец Емилиан кади с тамян и ръси със светена вода целия град от каросерията на пикап (ВИДЕО)

img
снимка: фейсбук прот. Емилиан Михайлов

Бургаската църква също взе мерки в борбата с коронавируса. Отец Емилиан от храма в „Меден рудник” днес лично поръси Бургас за здраве със светена вода.

„На Неделя "Кръстопоклонна", изнесохме " Св. Кръст " от храма и прекадихме с тамян и поръсихме с " Богоявленска вода" около целия град Бургас, за да прекрати Господ пандемията! Благодаря на всички ,които бяха с мен в този момент и ми помагаха да осъществим тази идея! Изказваме и благодарност на семейство Тамахкярови за осигуреният превоз напълно безвъзмездно!”, пише прот. Емилиан Михайлов в социалната мрежа фейсбук.

Междувременно днес стана ясно, че правителството ще води разговори със Светия синод по отношение на литургиите и събирането на хора.

3 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

3 Коментара

 •  
  Георги
  2020-03-23 13:03:33

  Това малко смешно отче, което кара скъпи коли и безнаказано държи прескъп църковен магазин в самия център на Бургас, от години си прави пиар, сякаш е олицетворение на църквата в Бургас. Около него припка някаква жена, за която се говори, че е в незаконна връзка и го снима ли, снима, а после качват снимките в мрежата. Няма ли други свещеници в Бургас? И сега от мъката на народа ли ще извлича дивиденти? Затова хората губят вярата си, защото разпознават лицемерието.

 •  
  Георгиев
  2020-03-23 08:04:11

  Пропускате да напишете, че поп Емилиян е ръсил със светена вода най-вече от страх. Той е първият и единственият засега свещеник в Бургас, който е казал на вярващите да не ходят в храма, а да си останат в къщи. И е ръсил най-вече около храма и огромната си, безплатна попска къща.

 •  
  Анелия
  2020-03-22 21:10:03

  Църквата ще направи най-добре, ако затвори храмовете и спре наплива на хора. И да се лиши от парите на наивниците. Светена вода не лекува коронавирус!

Най-новото

Актуални теми

Битката на Жана за 11 годишния Борислав

Трагедия на Моста в Бургас

Горят сараите на Доган в парк Росенец