820 души в област Бургас са поставени под карантина, като от тях 600 са в община Бургас. Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов на брифинга на кризисния щаб.
Случаите на заразени с коронавирус в Бургас вече са 6. Двама от заразените са били контактни с хирурга от МБАЛ Бургасмед, който се разболял след ски почивка в Памповоро. Единият от контактните е рехабилитатор в Дом "Майка и дете" и в момента е под карантина в дома, другият е лекар в отделението, заяви директорът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров.
Д-р Миразчийски съобщи какво е състоянието на настанените в Инфекциозно отделение пациенти, които са трима. Карнобатлийката, която е била готвачка в Банско, се подобрява. Скоро ще й бъде взета нова проба, при отрицателен резултат ще бъде потворена и ако отново е отрицателна, ще бъде изписана. Двете медицински лица, които се лекуват в УМБАЛ Бургас, са били настанени в болница, защото са имали температура, но тя вече е спаднала. Практиката е на седмия ден след лечението да се взимат контролни проби за носителство на вируса.
Кметът Димитър Николов заяви, че от Митницата ще бъдат осигурени 4 тона конфискуван спирт, койт ще бъде използван за нуждите на лечебните заведения за дезинфекция и обработка.

495 са точките, на които общината е осигурила дезинфектанти - търговски обекти, превозни средства и лечебни заведения

Днес ще има доставка с лекарството, което осигуряват от националния щаб. Очаква се и доставка на допълнителни защитни средства.

Спира се разделното сепариране на боклука, за да се предпазят над 40-те души, които работят на линията за разделяне на отпадъците.