Към днес 172 души са под карантина в община Бургас, констатирани 17 отклоненияя, лицата са подадени на органите на МВР. Това стана ясно след заседание на Общинския щаб за борба с коронавируса.

За състоянието на 39-тодишната жена от Карнобат, която е първият доказан случай с коронавирус, директорът на УМБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски заяви, че тя е в много добро състояние.

„Изключително добро състояние, предстои да й се вземат двете проби, които трябва да са през определен период и да бъдат отрицателни, за да я изпишем.“, каза той.

Вчера в болницата е имало трима съмнителни пациенти, взети им са проби, които са излезли отрицателни. „Екипите в Инфекциозно отделение работят изцяло на 24-часов режим . Тези лекари, които се гражт за болните, са облечени според изискванията. Те не се смятат за контактни от първи ред, поради тази причина не са и карантирнирани. Обстановката е нормална“, каза д-р Миразчийски.

„В лабораторията за генетичен анализ в Бургас са постъпили 6 проби и те са отрицателни. Правим и тестове, които също са отрицателни. Имаме готовност да продължим работата в лабораторията“, каза и доц. Велинов.