"Броят на заразените се увеличава. Към момента говорим за повече от 110 случая, но не знаем с точност колко са." Това съобщи д-р Ангел Кунчев в извънредното студио на Нова тв.

"Обстановката е такава, че няма как да се скрият случаи. Всичко се праща в лабораториите", допълни той пред Николай Дойнов.

"Хората ще изградят имунитет и вирусът ще се ограничи сам. По моя преценка ни трябват още 2-3 месеца", заяви още д-р Кунчев.

"Много внимателно проучихме опита на китайските колеги и има отделни лекарства, за които има несигурни данни за ефект. До момента не можем да кажем, че има открито лекарство или ваксина. Преди 10 дни британски учени съобщиха, че има ваксина, но това ще е ясно след 4-5 месеца, защото трябва да се тества", заяви още той.

Припомняме, че тази сутрин броят на заразените бе 92, а преди по-малко от час ген. Мутафчийски съобщи, че са се увеличили на 107.

"Искам да обясня, че мерките не граничат със затвор. Можете да излезете и да се разходите до магазина, да четете книги, запишете се на онлайн курсове. Все по-често срещам възрастни хора по улиците. Смъртността при тях е много голяма. Молбата ми е тези, които са около тях да им напомнят да вземат мерките, за да се предпазят", допълни д-р Кунчев.

Той обясни и за случаите с млади хора в Италия: "Има и по-млади хора, които загиват, но това зависи от състоянието на организма в момента. Статистиката се потвърждава, но в момента се прави всичко възможно от целия свят да получи това, което може, за да осигури максимума".