Известният бургаски треньор и диетолог София Мазуренко изнесе урок по здравословен начин на живот пред ученици от I, II и III клас на СУ „Христо Ботев“ в квартал Черно море. Гостуването бе по повод мащабния проект, който провеждат в училището „Хапвам здравословно, а спортът ми е за основно“. Той се състезава за призово място в конкурса на Министерството на здравеопазването „Посланици на здравето“.

В първата част на урока учениците се запознаха с различни видове спорт – аеробика, пилатес, каланетика, както и с някои видове танци – модерен балет, хип -хоп и др. След това се включиха в различни тематични игри, в които трябваше да съставят подходящо меню за закуска и вечеря, което да бъде здравословно и вкусно. Рисуваха и храносмилателната система, а най-забавно бе, че повечето от заниманията бяха групови и към тях се присъединиха някои от учителите и персоналът на училището. Накрая децата показаха какво са научили с викторина, посветена на каузата „здравословен начин на живот“.

Всичко това бе не само забавно, но и изключително полезно за учениците, тъй като лекторът София Мазуренко е лицензиран, треньор и диетолог и собственик на спортно студио в Бургас. Всичко бе поднесено с финес и така урок от 90 минути мина в забавления и много настроение. Всички деца получиха грамоти, според качествата, които са проявили в различните направления. А от своя страна връчиха на своя гост благодарствено писмо и мартеничка на спортна тема.

Следващата седмица по проекта на СУ „Христо Ботев“ предстои да се състои друга интересна инициатива – състезанието „Готвя с мама здравословно, когато ученици ще готвят с майки и учителки здравословни вкусотии.